Boek nu met korting
Landgoed Ekenstein

Boek nu met korting

Boek nu via onze website en ontvang direct € 5,- korting per kamer. * 
(De korting wordt automatisch verwerkt)

Altijd de allerlaagste prijs alleen via onze website!

 

* Korting geldt alleen voor logies+ontbijt, niet voor arrangementen.

Onze website Andere boekingssites
Gratis WiFi

Omgeving

Het Landhuis van Ekenstein ligt in een prachtig park in Engelse landschapsstijl, in 1827 aangelegd door Lucas Pieter Roodbaard. Landgoed Ekenstein is ongeveer 13 hectare groot. Het Damsterdiep dat erlangs stroomt en de rijkdom aan flora en fauna staan garant voor uren wandelplezier. Over de smalle weggetjes en paden langs het water, en door kleine, pittoreske wierdedorpjes met oude Groninger kerken, kunt u in de omgeving ook heerlijk fietsen. De kilometers die u in de zomer per kano kunt afleggen, zijn in de winter te schaatsen…. Onze arrangementen zoals het wandelarrangement of het fietsarrangement bieden de mogelijkheid de prachtige omgeving te verkennen.

Cultuur
Houdt u van cultuur? De geschiedenis van het landgoed en die van de omgeving zal u verrassen. Appingedam bestaat bijvoorbeeld al ruim achthonderd jaar. De Nicolaikerk stamt uit 1225; in 1630 is daar het Raadhuis aangebouwd. De stad is gebouwd om verschillende riviertjes heen en heeft veel pittoreske doorkijkjes, waarin de bekende ‘hangende keukens’ goed tot hun recht komen. In het centrum kunt u gezellig winkelen of een bezoek brengen aan Museum Stad Appingedam. Over de geschiedenis van landgoed Ekenstein vindt u meer informatie elders op deze site, maar naast Ekenstein kunt u nog veel andere landhuizen - in Groningen heten ze borgen - in de nabije en wijde omgeving bezichtigen.

Voor kunst en cultuur op grotere schaal bent u binnen twintig minuten, met de trein of de auto, in hartje Groningen. Ons “Vrijheid Blijheid arrangement” is hiervoor bijvoorbeeld een gerieflijk uitgangspunt.

Wij hebben voor u enkele tips voor trips op een rijtje gezet voor meer cultuur, activiteiten en bezienswaardigheden in onze omgeving.

Appingedam
Appingedam
Reitdiep
Reitdiep
Graanveld bij Warffum
Graanveld bij Warffum
Onderdendam
Onderdendam