Bio Bizz & Landgoed Ekenstein

Samenwerking tussen Biobizz en Restaurant La Belle Epoque Landgoed Ekenstein
Er wordt bij Biobizz zoveel mogelijk gebruik  gemaakt van regionale en traditionele producten waarbij bedrijven die in elkaars regio liggen samenwerken. Dit heeft als groot voordeel dat de kwaliteit en smaak van de producten gegarandeerd kan worden door alle partijen.Dit is waar de missie en visie van de Biobizz food community en restaurant La Belle Epoque elkaar treffen!

De Biobizz food community

Biobizz is producent van biologische potgronden, vaste en vloeibare meststoffen en additieven. De producten van Biobizz zijn volledig biologisch. Biobizz wil hiermee bijdragen aan een gezondere en vruchtbare wereld, nu en in de toekomst. Om dit te bereiken produceert Biobizz niet alleen biologische producten maar heeft het ook de Biobizz society opgericht.

De Biobizz society is opgericht om iets te betekenen voor de maatschappij enminder bedeelden. Bij verschillende, wereldwijde, projecten is Biobizz betrokken. Onder andere bij kleinschalige projecten zoals Harapan in Indonesie, Kind en Ziekenhuis in Nederland en Children of Africa in Kenia kunnen op steun van Biobizz rekenen. Maar ook bij grotere projecten zoals Just Digg It, draagt Biobizz een steentje bij.

Inmiddels is Biobizz zelf ook een project gestart, namelijk de Biobizz food community. Een project waarbij Biobizz haar idealen en kennis kan combineren. De food community is gestart vanuit de filosofie om hoogwaardige biologische producten (groenten en specerijen) aan te kunnen bieden tegen een waardige prijs. Daarom is Biobizz  zelf gestart om groenten en specerijen te verbouwen. Deze opbrengst zal onder andere gebruikt worden om bewust eten en het slow movement principe in het noorden van Nederland te promoten.

Slow movement principe

De groenten die aangeboden worden door Biobizz zijn allemaal geteeld op basis van het slow movement principe. Dit is nog een relatief onbekend begrip terwijl wij ervaren dat er steeds meer vraag is naar voedsel dat bijdraagt een een gezonde levensstijl. Slow movement bestaat uit meerdere onderdelen waaronder slow food. Kort gezegd is slow food de tegenhanger van fast food. Bij slow food wordt er aandacht besteed aan de oorsprong, vervaardiging verwerking en de smaak van het product. Omdat dit natuurlijk meer tijd en inspanning kost wordt het principe letterlijk ‘langzaameten’ genoemd.

 

Voor meer informatie en een interview met onze chef kok John Hoogstraten klik dan op onderstaande link:

http://www.biobizz.com/nl/biobizzr-society/biobizzr-in-cooperation-with